pondělí 15. ledna 2018

Ovesný štrudl

Tak poslední dobou zas nějak flákám psaní článků. :D Tak tady chci přidat aspoň jednu rychlovku, ale připravím pro Vás už i jiný článek, než recept nebo novinky. :D

Ovšem tento recept přidat musím, protože je opravdu dobrý a jednoduchý! Stačí jen málo surovin a dobrota je na světě. 

Potřebujeme: 
Těsto:
150 g ovesných vloček
150 g bílého jogurtu (1 malý kelímek)
1 vejce

Náplň: 
2 jablka
skořice dle chuti
ořechy dle chuti (mleté nebo obyčejné)
pokud máte rádi, tak klidně i rozinky

Postupujeme:
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto. Poté jej vyválíme (bacha, těsto se dost lepí) a dáme na plech s pečícím papírem. Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. Smícháme je se skořicí (ořechy, rozinkami) a natřeme na vyválené těsto. Pak vše srolujeme a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.





6 komentářů:

  1. Tak tenhle štrudl vypadá naprosto skvěle, já celkově štrudl miluju a tahle jeho zdravější verze musí chutnat skvěle :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, když jsem začínala, tak jeden z mých prvních zdravých receptů byl přesně tento štrůdl :D Od té doby jsem vyzkoušela mnoho jiných těst. Jinak já jsem ho dělala tak, že jak se lepilo, tak jsem ho neválela, ale dala půlku těsta, na tu náplň a druhou půlkou ho přikryla :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, ten vypadá taky moc dobře, jako snad všechno :)
    Až nebudu vědět, co zase upéct, tohle vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat