středa 29. listopadu 2017

Špaldový perník

Nedávno jsem dostala úplnou chuť na perník. Asi to bude tím, že se blíží Vánoce. Navíc mám doma takové instantní cappuccino s perníkovou příchutí a říkala jsem si, že by se to k tomu hodilo. Teď ještě i mandlové máslo s perníkovou příchutí od Lifelike, jak jste se mohli dočíst v předchozím článku. Takže perník musel být za chvíli na světě!

Potřebujeme:
200 g špaldové mouky
1/2 balení kypřícího prášku do perníku
1 lžička perníkového kořecí
2 lžíce kakaa
250 ml mléka
2 vejce
sladidlo dle chuti (med, sirup...)

Postupujeme:
Nejdříve si v míse smícháme všechny suché ingredience. Následně k nim přidáme mléko, vejce a dosladíme. Vše pořádně promícháme, vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

Doufám, že bude chutnat :)




6 komentářů:

  1. Tak ten musel být výborný!! Perník jsem měla naposledy někdy v dubnu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňáám!!

    Ukládám si do oblíbených k receptíkům, až nebudu vědět co nebo mě chytne mlsná :3

    OdpovědětVymazat
  3. Perníky mám moc ráda, tenhle určitě stojí za vyzkoušení :)

    OdpovědětVymazat